Стигнува финансиска помош за Амазонија

by fokus

Лидерите на земјите од Г7  денеска постигнаа  договор на самитот во Бијариц со 20 милиони долари финансиски да се помогне во напорите за гасење на пожарите во Амазонија.

-Стварноста е дека за итна помош навистина е потребно финансирање, бидејќи нема доволно пари за да се овозможи да полетаат авионите за борба против пожарите, изиави анонимен извор за британските медиуми, што ја потврди бројката од 20 милиони долари.

Поврзани новости