Стефан Богоев вети 10.000 евра за младите бизнисмени ВИДЕО

by fokus 15:41
15:41

Мора да се даде фер шанса за секој млад човек за живот во Македонија, порача од Делчево Стефан Богоев, претседателот на младите социјалдемократи.

– Многу од нивните другари се веќе заминати во странство а и тие самите излезот го гледаат надвор од нашата држава бидејќи тука не можат да најдат работа. Ние сме решени да ги задржиме овде, во Македонија. Затоа испланиравме повеќе активни мерки.

- Advertisements -

Младите кои ќе имаат добра идеја за сопствен бизнис ќе добијат 10.000 евра неповратни пари – помош од државата.

Ќе дозволиме отворање фирма со само 1 евро основачки капитал.

Ќе отвориме и старт-ап центри во коишто државата ќе обезбеди бесплатен деловен простор за новите компании во првите две години, кога им е најпотребна. Ќе добијат бесплатно одржување, архива и сметководство за да можат да се фокусираат на градење на бизнисот – рче Богоев.

Тој рече дека сево ова е можно да се оствари, само доколку парите се насочат кон вистинските приоритети.

– А наш приоритет е да ги задржиме младите овде, и да им овозможиме нормален живот и фер шанса за успех. Заедно ќе успееме во тоа – додаде Богоев.

 

 

 

Поврзани новости