Ставрески со 250.000 евра бара консултант за зоните што „не се офшор“

by Фокус

Министерството за финансии од вчера преку оглас бара консултант кој ќе му помогне во поставувањето на слободната финансиска зона на територијата на Македонија. Според огласот ресорот на Зоран Ставрески планира да потроши најмногу 250.000 евра без ДДВ за оваа услуга.

Пратениците вчера го утврдија уставниот амандман кој предвидува создавање на слободни финансиски зони во Македонија, кои според многумина не се ништо друго туку офшор-зони. Министерот за финансии Зоран Ставрески пред неколку дена изјави дека она што ќе се прави во Македонија нема да биде офшор зона, туку повеќе ќе наликува на финансискиот систем во Луксембург.

Поврзани новости