Средствата за Универзална сала го опфаќаат само надворешниот дел, вели Арсовска

by Fokus

Во однос на реконструкцијата на Универзална сала, градоначалничката на Скопје, Данела Арсовска вели дека во рамки на тоа што е договарано со министерката за култура Бисера Костадиновска-Стојчевска, во Советот на Град Скопје ќе се дискутира кои се опциите за изнаоѓање на најдобро решение за Универзалната сала.

– Средствата коишто се одвоени за Универзалната сала во 2021 година, се одвоени од страна на буџетот на Владата и тие го опфаќаат само надворешниот дел, а во однос на проектирањето и изведбата на внатрешниот дел на Универзалната сала, нема ниту готов проект во рамки на Градот, ниту пак имаме соодветно финансирање коешто е сериозно и коешто би опфатило од прилика речиси до 10 проценти од целокупниот буџет на Градот Скопје, што е сериозна сума што би требало да се одвои, посочи Арсовска во интервјуто за МИА.

Поврзани новости