Средношколците денеска на настава, бојкотот продолжува по часовите

by Фокус

Утре сите гимназии што бојкотираат го ресетираат бојкотот со цел да не бидат казнети нивните сопленумци од Родителскиот пленум. Тоа значи дека денеска се оди на настава, но бојкотот официјално продолжува по часовите. Ова е изгласано на Генерален пленум.

– Се гледаме на фронт. Со ова сакаме да покажеме упорност, истрајност и сплотеност во нашата борба  – порачуваат средношколците.

Тие, денеска во 12 часот имаат закажано прес-конференција, на која ќе соопштат како планираат да продолжат понатаму.

Поврзани новости