Средба на Попоски со генералниот директор за европска соработка во холандското МНР де Грот

by Фокус

Министерот за надворешни работи Никола Попоски денеска оствари средба со Државниот директор за европска соработка во Министерството за надворешни работи на Холандија, Роберт де Грот.

Попоски и Де Грот, како што соопшти МНР, разговарале за тековните напори за надминување на политичката криза, во очекување на дискусиите на Советот за надворешни работи на ЕУ, следната седмица.

Во рамки на средбата била нагласена важноста на реформската агенда, вклученоста на сите политички фактори и очекувањата да се врати вербата дека Република Македонија има веродостојна иднина како членка на ЕУ.