СПЦ почнува нов дијалог со МПЦ

by Фокус

Светиот Архиерејски Собор на Српската православна црква денеска го одобри продолжението на дијалогот со Македонската православна црква – ОА.

Според соопштението, условот е стопирање на прогонот на архиепископот охридски и митрополит скопски Јован Вранишковски, како и прогонот на повеќе свештеници и верници на автономната Православна охридска архиепископија.

Поврзани новости