Според „Економист“ Керим нема шанси за генерален секретар на ОН

by Фокус 11:00
11:00

Весникот „Економист“ во својата анализа пишува дека македонскиот кандидат Срѓан Керим нема никакви шанси во трката за наследник на Бан Ки Мун. Во својата анализа за тоа кој би можел да стане новиот генерален секретар на Обединитите нации, „Економист“ за Керим одвојува една реченица и пишува:

„Срѓан Керим, поранешен министер за надворешни работи од Македонија е безнадежен.“

- Advertisements -

Што се однесува до другите кандидати, весникот најмногу шанси им дава на Вук Јеремиќ од Србија и Ирина Бокова и Кристина Георгиева од Бугарија. Според „Економист“, генералниот секратар на Обединетите нации ќе биде од источноевропскиот блок.

Поврзани новости