Специјалните обвинители денеска ќе дадат заклетва

by Фокус

Како што соопшти претседателот на Советот на јавни обвинители Петар Аневски, петтемина обвинители кои беа изгласани вчера, заедно со седум обвинители избрани на 14 октомври, денеска во 11 часот во просториите на Советот ќе дадат заклетва за своето учество во Јавното обвинителство за гонење на кривични дела поврзани и кои произлегуваат од содржината на неовластеното следење на комуникациите, односно Специјалното обвинителство.

Советот вчера едногласно ги избра обвинителите: Гаврил Бубевски, Ленче Ристевска, Трајче Пеливанов и Артан Ајро, сите од Основното јавното обвинителство-Скопје, како и Лиле Стефанова од Јавното обвинителство за гонење кривични дела од областа на корупцијата и организираниот криминал. Тие им се придружуват на седумте обвинители избрани претходно: Бурим Рустени, Елизабета Јосифовска, Лејла Кадриу, Љубомир Лапе, Марија Ѓорѓева, Стевчо Донев и Фатиме Фетаи.

Поврзани новости