Спасовски: Во Македонија мора да се оддржат фер и слободни избори!

by Фокус 19:46
19:46

Министерството за внатрешни работи целосно ќе придонесе за оддржување на фер и демократски избори, кои мора да се оддржат, истакна министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски, кој денеска оствари неколку средви со странски државници.

-Полицијата нема да биде злоупотребена ниту преку користење на човечки ресурси ниту на технички ресурси, како што тоа беше случај на претходните избори – порача Спасовски.

Тој денеска се сретна со Џеф Голдстајн, заменик шеф на Мисијата на ОБСЕ во Скопје, Карло Ромео, амбасадор на Италија и Дан Оријан, амбсадор на Изразел во земјава.

Поврзани новости