Спасовски тврди дека се е законски во набавката на Шкодите од „Делукс“

by fokus

Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски во вечерашното гостување на Топ тема рече дека се било законски во набавката на 45 возила Шкода од фирмата „Делукс“ од Куманово, од каде и СДСМ пертходно купила автомобили.

-Ние добивме донации од чешката влада и моравме да ги употребиме парите до октомври. Имаше 4 понуди и траеше целата постапка. Цената е 22.200 евра за едно возило, сите се со 4х4 погон и 4 години гаранција и сервисирање и обезбедување на летни и зимски гуми. Ова е најповолната понуда која можевме да ја добиеме. Совеста ми е чиста и можам да обаснувам. Оваа фирма доби зашто имаше најповолна понуда. Го знам човекот, од Куманово е, нормално е да го знам. Мене ми се познати сите фирми кои продаваат возила. Клучната работа е дали набавките се законски и дали се избира најниската понуда, тврди Спасовски.

Поврзани новости