Спасовски: Со Уредбата за минимална плата на министрите се обезбедуваат 4 милиони евра за справување со кризата

by Fokus 12:53
12:53

Со Уредбата за определување на висината на платата на избраните, именуваните и назначените лица во јавниот сектор на минимална плата во износ од 14.500 денари за месеците април и мај, ќе се обезбедат 4 милиони евра за мерките за справување со кризата предизвикана од пандемијата на коронавирусот КОВИД -19., напиша премиерот Оливер Спасовски на свјојот Фејсбук профил.

Со Уредбата за определување на висината на платата на избраните, именуваните и назначените лица во јавниот сектор на…

Publiée par Oliver Spasovski sur Samedi 11 avril 2020

 

-Ова е време на солидарност со сите граѓани на нашата држава од страна на сите функционери коишто сме во Владата, на пратениците, градоначалниците, судиите, обвинителите и на сите на функционерите избрани, именувани или назначени лица во јавниот сектор на сите нивоа на власт- напиша Спасовски.

- Advertisements -

Поврзани новости