Спасов презел мерки против вработените од Труд и социјала што испратија писмо

by Фокус

Откако денеска „Фокус“ го  објави писмото на неколкумина вработени професионалци во Министерството за труд и социјала кои го повикаа министерот Диме Спасов да престане да ги прогонува и да ги деградира, тие веднаш се соочиле со санкции од негова страна и тој веднаш преземал мерки против потписниците на писмото.

Спасов бара од Фондот за здравство да изврши повторно оценување на нивната здравствена способност откако вработените земале боледување.

13275820_1152928781405041_876475470_n

Тие побараа од него да не им го руши нивниот професионален интегритет и достоинство и да ги остави да работат професионално, во согласност со законите и должностите, а во интерес на граѓаните без притисоци и малтретирања со разно разни известувања, писмени и усни наредби кои немаат законска основа ниту се во корелација со било кои позитино правен пропис во државата туку се израз на самоволие и грубо кршење нанивните работнички и човекови права.

 

 

 

 

 

Поврзани новости