Советот на јавни обвинители дал позитивно мислење за двајца кандидати за јавен обвинител

by fokus 19:49
19:49

Советот на јавни обвинители дал позитивно мислење за двајца кандидати од листата со 23 имиња на правници, кои се јавија на огласот за државен јавен обвинител.

Како што неофицијално дознава Судство.мк од обвинителските кругови, предност им е дадена на актуелниот член на Советот на јавни обвинители Љупчо Јовевски, како и  на  Елена Андреевска, професорка од Универзитетот на Југоисточна  Европа во Тетово.

- Advertisements -

Како што информираа вчера од Советот преку државната агенција МИА, разгледани се апликациите на кандидатите кои имале комплетна и уредна документација и за нив се даденио бразложенија во писменаформаи се доставени до Владата. Но, и во овој допис до јавноста, немаше информации  кои од кандидатите добиле позитивна оценка за продолжување на изборот.

Поврзани новости