Сопствениците на викендички на Тиквешко Езеро добија забрана за нивно изнајмување

by Fokus 18:53
18:53

Сопствениците на викендички покрај Тиквешко Езеро во Кавадарци нема да можат да ги изнајмуваат истите во наредниот период, поради опасноста од ширење на корона вирусот.

Покрај вештачкото езеро кое е атрактивна излетничка локација има околу 1.000 викеднички, а кризниот штаб на општината донесе одлука да се забрани нивно изнајмување на лица од други општини, превентивно, поради ризикот на носење и ширење на опасниот вирус.

- Advertisements -

Во Кавадарци до денес се регистрирани два позитивни случаеви на корона вирус, а 69 лица се во самоизолација.

Во општината исто така има околу 100 лица, сместени во два државни карантина. Редовно се врши дезинфекција на јавните установи и станбени згради, а за време на викендот е најавена и аеро дезинфекција на градот.

Поврзани новости