Собраниската расправа ќе продолжи утре во 11 часот

by fokus 19:31
19:31

Претседавачот Трајко Вељаноски за утре во 11 часот закажа продолжението на собраниската седница.

Денешното продолжение на конститутивната седница се одвиваше според веќе видено сценаријо – се редеа реплики, контрареплики, обвинувања на разни теми. Пратениците расправа за се освен за темите од дневниот ред – формирање на Комисијата за избори и именувања и избор на претседател.

Неизвесно е до кога ќе трае политичкото надмудрување во Собранието додека земјава одбројува три месеци без нова влада и собраниски спикер.

Поврзани новости