Собранието денеска ќе го укине екстерното и ќе го продолжи мандатот на градоначалниците

by Fokus 09:33
09:33

Измени на Изборниот законик и измени на три закони од образованието ќе бидат разгледувани на денешната седница на Собранието. Пратениците денеска ќе треба да изберат и претседатели, заменици на претседателите, членови и нивни заменици на комисиите на Собранието.

Пратениците денеска треба да го укинат и екстерното тестирање и за тоа се предлагаат измени во Законот за основно образование, Законот за средно образование и во Законот за наставници во основно и средно образование.

- Advertisements -

 

Поврзани новости