Собир за поддршка на Ердоган во Скопје

by fokus

Околу 200 луѓе се собраа вечерва да му дадат поддршка на турскиот претседател Ердоган. Собирот е на плошадот „Фипип Втори“на влезот во Страната Скопска чаршија и е во организацијата на Здружението “Матусутеб”, јавува новинарката на НОВА Кристина Озимец.

На плоштадот се слуша турска музика и се пеат песни за поддршка на Ердоган. Најавено е дека свои обраќања ќе имаат  двајца министри без ресор, Неджет Мустафа, Фукан Цако,  турскиот амбасадор во Македонија, како и претседателот на Сојузот на турските невладини организации Таксин Ибрахим.

Поврзани новости