Собир пред собрание против законските измени во образованието

by Fokus

Стотина студенти и граѓани се собраа пред собранието за да изразат незадоволство против законските измени во образованието, кои се на двевен ред на денешната парламентарна седница.

Тие носат транспаренти, меѓу кои „Слушнете ја иднината на нашата држава“, „Кому водите инает“, „Ние не ве гласавме во 3 наутро“…

Во позадина оди песната песната „Ропска Македонијо“!

Slika

Поврзани новости