Со поддршка на ВМРО-ДПМНЕ донесен првиот реформски закон кој го бараше СЈО

by fokus 14:38
14:38

Законот за заштита на сведоци, кој е дел од пакетот реформски закони, денеска во Собранието беше изгласа со 86 гласа „за“. Тоа значи дека за Законот, кој беше предложен од Владата, гласаа и пратеници од опозицијата.

Пратеничката од ВМРО-ДПМНЕ, Невенка Стаменковска, ја образложи оваа постапка на пратеничката група.

-Согласно предлозите кои ги давовме, вкупно 11 на број од страна на ВМРО-ДПМНЕ, се направи интервенција во постоечкиот закон и можеме да кажеме дека правдата е задоволена. Ваквиот закон можеби не е идеален, но е подобар од оној што беше предложен на почетокот од страна на СДСМ – рече Стаменковска.

Немаше гласови против и воздржани гласови по однос на овој закон, кој беше неколку пати во минатото побаран од Специјалното јавно обвинителство.

Седницата беше закажана во 11.00 часот, но почна во 14.15 часот

Поврзани новости