Со парите за новогодишно украсување општина Чаир купи две амбулантни возила

by fokus 14:21
14:21

Со парите за новогодишно украсување општина Чаир купи две амбулантни возила за Итната помош во Скопје. Министерот за здравство Венко Филипче му се заблагодари на градоначалникот.

-Му се заблагодарувам на градоначалникот Висар Ганиу за високата општествена одговорност и свесноста во работењето. Ова е значајна донација, во еден сериозен сегмент во целокупниот здравствен систем, кој во континуитет го надградуваме. Возниот парк повеќе од 3/4 целосно го обновивме, со набавката од Министерството за здравство и од донациите кои пристигнаа во изминатиот период, истакна Филипче.

- Advertisements -

Поврзани новости