Со нашминкана понуда, еврообврзницата пак се враќа на пазарот

by fokus

Со пресметани ризици, Владата подготвува ново циркуларно писмо кое ќе биде испратено до инвеститорите – потенцијални купувачи на eврообврзницата, објави Ројтерс.

Според агенцијата, инвеститорска конференција за издавање на Еврообврзница ќе има, а македонската Влада подготвува нов документ.

-Според еден извор, нова понуда која содржи дополнителни фактори на ризик, исто така, ќе биде испратена до инвеститорите да се види дали трансакцијата може да биде повторно покрената, објавува Ројтерс.

Поврзани новости