Со два чатали се фарба Владата

by fokus 20:16
20:16

Демонстрантите стигнаа пред Владата и ги активираа двата рачни катапулти. Балоните со боја стигнуваат дури и до главниот влез на Владата, а толпата скандира „Многу ни е добар чаталот“.

Освен фасадата, граѓаните ја ошараа и целата ограда.

13349245_10209944444112885_1164296549_n

Демонстрантите до Владата денеска стасаа по нова, досега непозната рута. Како што велат, тоа го прават бидејќи се спречувани да го изразат својот граѓански револт пред државните институции

Поврзани новости