Со аплаузи и благодарности за Груевски започна Конгресот на ВМРО-ДПМНЕ

by fokus 19:43
19:43

Со задоцнување од половина час започна Конгресот на ВМРО-ДПМНЕ за избор на нов лидер во Валандово.

Конгресот го отвори Спиро Ристовски со поздравување на присутните, при што посебно го поздрави Никола Груевски, на што присутните делегати аплаудираа. Тој и му се заблагодари на Груевски за се што направил за партијата, по што делегатите почнаа да скандираат „Никола, Никола“.

- Advertisements -

Потоа беше усвоен дневниот ред, по што се формирање верификациона комисија која ќе треба да ги изброи делегатите и да ги верификува нивните мандати.

Поврзани новости