Со 67 гласа распишан референдумот, пратениците на ВМРО-ДПМНЕ ја напуштија салата

by fokus

Со 67 гласа „за“ и ниту еден „против“ Собранието попладнево го распиша референдумот на кој граѓаните ќе се изјаснат за Договорот со Грција.

Прашањето на референдумот ќе гласи „Дали сте влез во ЕУ и НАТО со прифаќање на Договорот со Грција“ и ќе се одржи на 30 септември 2018 година.

Пред гласањето пратениците на ВМРО-ДПМНЕ ја напуштија салата.

Поврзани новости