Снимка за наводно примање поткуп излезе на Јутјуб, Заев демантира!

by Фокус

На каналот на Јутјуб после аудио снимките кои ги објави опозицискиот лидер се појави видео, во кое според некои медиуми, наводно се слуша разговор помеѓу Заев и локален бизнисмен од кој тој бара поткуп.

Во врска со ова видео, со реакција и изјава за медиумите се јави опозицискиот лидер. „Со овој потег, Никола Груевски признава дека нема никаков аргумент во случајот за поткуп. Со овој потег, Никола Груевски ја искомпромитира оваа снимка и таа повеќе не може да се користи во конструираната судска постапка“ вели Заев.

„Јас немам што да кријам и затоа барам снимката да биде објавена во целост“, рече Заев.

Тој го повика Јавното обвинителство веднаш  да ја објави целосната снимка и на неа ќе се видело дека средствата за кои станува збор се однесуваат за градежни материјали за изградба на црквата, бетон, железо и други градежни материјали.

„Изградбата на соборниот храм во Струмица се изведува преку донации од фирми и граѓани и тоа преку донација на сметка на Храмот, преку купување на градежни материјали за изградба на Храмот и нивно донирање и преку донирање на готови пари за купување на градежни материјали.

Во прилог ќе добиете ЦД со моја изјава како го објаснувам начинот на финансирање на изградба на црквата и записникот за пријавување на обидот за поткуп и поднесената кривична пријава против Иван Николов“, додаде Заев.

Zapisnik-page-001

На крајот тој посочи дека протекувањето на оваа и другите снимки набавени со ПИМ мерки во јавноста, е само уште еден аргумент дека Марко Зврлевски, Јован Илиевски и нивниот  наредбодавател Никола Груевски, веднаш треба да поднесат оставки.

Поврзани новости