Снег паѓа низ цела држава, патиштата проодни

by Фокус

Сообраќајот на сите државни патишта се одвива тековно без забрани и застои по влажни коловози. Според информациите добиени од Ј.П. „Македонија пат“ снег паѓа во: Обиколница Скопје, Петровец, Кула, Велес, Тетово, ПоповаШапка, Делчево, Смојмирово, Ресен, Железнец, Струмица, Павлешенци, Страцин, Кичево, Гостивар, Крушево, Прилеп, Стража, Ѓавато, Буково, Пресека, Македонски Брод. На коловозите има остатоци од снег по интервенцијата од дежурните екипи на Ј.П. Македонијапат.

Поврзани новости