Слоган за штрајкот на СОНК: И да удирате, ние ќе стоиме исправени и одиме понатаму…“

by Фокус

Генералниот штрајк на Синдикатот за образование наука и култура почнува за два дена, на 29 септември, со што се очекува тогаш и да прекине образовниот процес на учениците. Синдикатот упати  апел до своите членови од кои побара на денот на штрајкот да се приклучат сите и заеднички да се изборат за своите права.

Иако, откако го најавија штрајкот, просветарите секојдневно трпат притисоци, сепак нивниот слоган гласи „..и да удирате, НИЕ ќе стоиме исправени и одиме понатаму…“

Поврзани новости