Скопје се гуши во загаден воздух

by Фокус 11:41
11:41

Мерните инструменти на Министерството за животна средина синоќа покажаа дека Скопје е многу загадено, неколкукатно над граничната вредност од 50 микрограми.

Во Центар во 19 часот концентрацијата во воздухот со ПМ10 честичките беше 178, во Карпош беше 312, во Лисиче 359 микрограми на еден кубен метар воздух.

- Advertisements -

Истиот проблем го имаше и лани, а новите градоначалници во кампањите ветуваа дека ќе се залагаат за почист воздух.

Поврзани новости