Скопјани повторно дишат загаден воздух, во Лисиче ПМ10 честичките до 452 микрограми

by Fokus 21:51
21:51

Мерните станици на Министерството за животна средина и просторно планирање попладневно покажува загадување на воздухот со високи концентрации на ПМ10 честичките во Скопје.

Во Центар во 19 часот концентрацијата во воздухот со ПМ10 честичките беше 178, во Карпош беше 269, во Лисиче 452 микрограми на еден кубен метар воздух.

- Advertisements -

Истиот проблем го имаше и лани, а новите градоначалници во кампањите ветуваа дека ќе се залагаат за почист воздух.

 

Поврзани новости