СЈО се откажува од барањето за замрзнување на Белата палата на ВМРО-ДПМНЕ

by Fokus 16:31
16:31

Специјалното јавно обвинителство се откажало од барањето за замрзнување на седиштето на ВМРО-ДПМНЕ.

СЈО со барањето за заштита на законитоста сметаше дека Врховниот суд треба да ги поништи сите претходни судски одлуки кои оневозможуваа замрзнување на партискиот имот во рамките на истрагата Талир.

Одлуката на Врховниот суд со која се отфрла ова БЗЗ е објавена на сајтот на судот и е донесена два дена откако СЈО го испратило своето откажување од белата палата на ВМРО-ДПМНЕ.

-Барањето за заштита на законитоста се отфрла. Според член 460 став 1 од Законот за кривичната постапка, ако јавниот обвинител го повлече барањето за заштита на законитоста, судот со решение ќе го отфрли барањето, пишува во одлуката на Врховен, донесена на 14.12.2017.

Поврзани новости