„Сите што сметаат дека ДС е помала партија, ги губат изборите“

by Fokus

Лидерот на Демократски сојуз, Павле Трајанов, во своето гостување во дневникот на Сител, говореше за неговата партија, која според него, е важен елемент од македонската политичка сцена години наназад.

„Демократскиот сојуз над 20 години опстојува. Подготвуваме листи во сите општини и исти опции за соработка се отворени. Ги правиме сите анализи. Поголемите партии кои што сметаат дека ДС е помала партија, ги губат изборите. Кога ние напуштаме една влада, тогаш паѓа владата. Ако сме дел од една коалиција, влечеме гласови“, вели Трајанов.

Поврзани новости