Сите поплавени земјоделски површини ќе бидат обештетени

by fokus 19:59
19:59

Министерот за земјоделство, Михаил Цветков, денеска изјави дека сите земјоделски површини без разлика дали се евидентирани во регистарот или не, ќе бидат обештени.

Тој вели дека комисиите за проценка на штети се на терен и очекува за околу дваесет дена работата да биде завршена. Додаде дека како комисиите ќе ги обработуваат податоците, тие ќе бидат дадени на Влада и истите ќе бидат исплатени од платежна агенција.

Поврзани новости