Синот на Субрата Рој на суд, должи 100.000 евра за закуп на земјиште во Лозово

by fokus 20:01
20:01

Сушанто, синот на Субрата Рој, во декември треба да излезе пред суд. Тој се товари за неплатен долг од 100.000 евра.

Тужбата е поднесена од Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, бидејќи фирмите на Рој, не ги платиле обврските за закуп за 5.353 хектари земјиште кое беше сопственост на Џумајлија во Лозово, пишува А1 он.

- Advertisements -

Ова беше само една од најавувани инвестиции на индискиот милијардер, Субрата Рој.

„Сахара груп“ требаше да плаќа годишен закуп од 121 илјада евра. за 5.353 хектари земјоделско земјиште, но и во првите 18 месеци да набави најмалку 8.000 грла крави, да вработи 900 лица и да инвестира најмалку 60 милиони евра. Но ова е само една од инвестициите на милијардерот кој се шеташе низ Македонија и најавуваше инвестиции на секој чекор.

Поврзани новости