Симон Поликарп-Џими: Да не дозволиме Македонија да се испусти, да стане како Сахара – без луѓе!

by Fokus 18:02
18:02

Симон Поликарп-Џими е првиот Африканец што станал кандидат за градоначалник, откако Интегра го предложи него за прв човек на Штип.

Тој вели дека не размислувал многу за предлогот на Интегра, а како што порача во интервју за ММС, главен приоритет ќе биде да ги задржи младите во градот.

- Advertisements -

„Јас сум прв Африканец, прв Нигериец што станал кандидат за градоначалник. Како што многу дошле и останале, така и јас ја засакав оваа мила и убава земја која за мене секогаш ќе биде Македонија. Не смееме да дозволиме Македонија да се испусти, да стане како Сахара – без луѓе“, вели Џими.

Поврзани новости