Силјановска: Дури и човекот број еден на СДСМ, Киро Глигоров рече „Македонија е се што имаме“

by Fokus 23:10
23:10

Професорката Гордана Силјановска – Давкова, носител на ИЕ 1 на ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата, вечерва на митингот во Општина Центар го честиташе македонскиот празник „Денот на борецот”, а потоа упати искрени честитки до Соединетите Американски Држави за „Денот на независноста”.

-Ние народот сме собрани овде. Ние народот имаме право на самоопределување. Никој тоа право не може да ни го одземе. Името е дел од правото на самоопределување. Не е точно дека ние не сакаме да го вратиме. Повторувам. Не само што ги знаеме сите начини, туку ги знаеме и сите постапки. Има место за љубов само кон една татковина. Јас му верувам на оној горд Ирец, Бернард Шо кога вели дека се можете да смените, само татковината не можете. И вели дека битката секогаш е битка за Ирска, за Македонија или за Финска. Пазете во 1876-тата година. Тоа нему му е јасно, а ним не им е јасно. Дури и човекот број еден на СДСМ, Киро Глигоров рече Македонија е се што имаме, рече Силјановска-Давкова.

Поврзани новости