Шуто Оризари: Заменивме две стари со нови возила, зарем требаше да купиме запрежни коли?

by Фокус 22:44
22:44

Општина Шуто Оризари замени два стари модели на автомобили, кои беа во лоша состојба и беа неподобни за вршење на секојдневните активности на градоначалникот и вработените, соопштија од општината на чело со градоначалникот Курто Дудуш, откако склучи договор за набавка на две возила марка Цитроен Ц4.

„Се спроведе законска, тендерска постапка и се склучи договор за јавна набавка со Автонова ДОО за две возила со цена во висина од 14.000 евра и второто возило во висина од 18.000 евра. Договорот предвидува исплата на возилата на лизинг период. Овие средства се предвидени во буџетот за 2018 година“, велат од Општината.

- Advertisements -

Од таму посочуваат дека возилата не поседуваат дополнителна опрема и 3Д светла.

„Каква одлука требаше да донесе градоначалникот за истата да не биде “скандалозна и вредна за жолт печат”? Дали требаше да се набават влечни коњски коли со кои не прикажувате Вие кога говорите за некое Ромско прашање?“, стои во реакцијата.

Поврзани новости