Шиповиќ: Никогаш нема да гласам позитивно за „Скопје 2014“

by fokus 14:43
14:43

Дали ќе се случи пресврт во советот ќе биде познато во петок, бидејќи по барање на советниците од ВМРО-ДПМНЕ , се ставени три урбанистички планови, кои доколку поминат, ГТЦ ќе добие барокно руво, а на Водно ќе се изгради нова десеткатница.

-Не можам да ви кажам како ќе гласам во петок, тогаш ќе видите. Сепак сакам да потенцирам дека јас никогаш нема да гласам позитивно за „Скопје 2014“, рече Шиповиќ.

- Advertisements -

Претседателот на советот на општината, Шиповиќ, кој помина осум месеци во притвор, истакна дека и тој и градоначалникот имаат посебни ингеренции и секој треба да си ја гледа својата работа.

Шиповиќ истакна и дека немал притисоци од власта за да премине во нивните редови.

Поврзани новости