Шилегов ќе ги вади галиите од Вардар

by fokus 22:08
22:08

Градоначалникот на Град Скопје, дал налог бродовите во коритото на реката Вардар, кои се користат како угостителски објекти, да бидат дислоцирани.

-Бродовите го попречуваат нормалниот тек на водите и доколку се зголеми нивото на реката може да дојде до нејзино излевање – изјави тој во интервју на ТВ24.

- Advertisements -

Најспорно е тоа што овие објекти претставуваат урбана опрема според документацијата издадена од градот, иако се градби на неколку ката.

Поврзани новости