Шилегов: Изградбата на гасоводот на Водно е за доброто на сите нас

by fokus 10:50
10:50

Градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов, заедно со министерот за транспорт и врски, Горан Сугарески, заменик министерот за животна средина и просторно планирање, Јани Макрадули и директорот на МЕР, Бајрам Реџепи, денеска одржаа прес-конференција во врска со најавата за изградба на гасовод на Водно. На средбата со новинарите, тие говореа и за предвидените мерки кои ќе ги преземе оваа Влада за подобрување на животната средина

„Изградбата на гасовод на Водно е за доброто на сите нас. Оваа Влада но и јас, се разликуваме од нашите претходници. Водно никогаш не било заштитувано, и заштитата на животната средина ни е приоритет. Ќе има дополнително пошумување на падините на Скопска Црна Гора, директно ќе влијаеме на спречување на поплавите.Јас сум убеден дека уште оваа есен, граѓаните ќе ги чувствуваат придобивките од гасификацијата“, порача првиот човек на Скопје.

- Advertisements -

Поврзани новости