Шешељ и радикалите ги палеа знамињата на ЕУ и НАТО

by Фокус 19:49
19:49

Српската радикална странка денеска одржа собир  пред зградата на поранешниот Генералштаб во Белград, по повод шеснаесетгодишнината од  НАТО бомбардирањето на Сојузна Република Југославија.

Војислав Шешељ и неговите приврзаници ги запалија знамињата на Европската унија и НАТО и Шешељ истакна дека Србија никогаш не смее да стане дел од овие организации, иако, како што го нарече тој, српскиот предавник, премиерот Вучиќ тоа се обидува да го стори.

-Со овој собир сакавме симболично да го означиме почетокот на агресијата, но режимот на предавникот Вучиќ тоа го забрани. Неговиот режим е како вештерка без заби, сака да каса, ама нема со што. Затоа денес тука нема полицајци, а бевме подготвени да не апсат и тепаат, рече лидерот на српските радикали, Шешељ.

Тој додаде дека никогаш нема да се помират со „измислената независност“ на Косово и дека еден ден ќе го вратат во склоп на српската држава, исто како што ќе ги вратат и Република Српска и Црна Гора.

Поврзани новости