Шекспировата љубов на ДПМНЕ и на ДУИ!

by lali 10:57
10:57

Десетгодишната љубов на коалиционите партнери во власта кои скришно и тајно се договараат за тендери, седнати во фотелји, гушнати и сполотени за личните интереси, за граѓаните го создаваат тоа што деновиве го гледаме, а сме го виделе и порано. Поставувањето на орелот и на крстот се игра на национална, етничка и на верска основа, а во таа игра, оваа карта секогаш им е како кец на десетка, особено пред избори или како предвесник на нелагодно нешто што се очекува да се случи.

Кога во сиромашна држава како што е Македонија окупирана од политички врв без план за идина и за просперитет на граѓаните, искрите на национализмот и на верата ќе бидат единствен начин да се разгори уште еден оган со кој лесно ќе се стопли гласачкото изнемоштено тело од студот на немаштијата.

- Advertisements -

Партиите тоа добро го знаат. Знаат дека нивните неумешни политики се причина за создавање револт во секојдневнието на граѓанинот чиј живот е исполнет со немаштија и неправда, тој револт мораат да го насочат во друг правец. Па наместо да се впери прстот на бес во причинителите на такава ситуација во која се наоѓаме и во поттикнувачите на таа национална и на верска омраза, прстот ќе се впери во оние кои ти како граѓанин можеби лично не ги знаеш ни познаваш, но преку ваквите подмолни интриги ќе ти биде сервирано бргу и инстантно да ги мразиш затоа што можеби верски и национално се различни од тебе.

А народот во Македонија очигледно слабо памти и тука е главен проблем, кој те лажел, манипулирал и втурнувал во вакви сценарија со години, повторно ќе те лаже и ќе те манипулира во иднина. И сѐ така ќе биде додека не се стави крај на шекспировата љубов на ДПМНЕ и на ДУИ и конечно македонците и албанците ќе стават крај на нивната сценирана и наметната долгогодишна омраза.