Шарли Ебдо предизвика гнев со карикатурата за земјотресот во Турција

by fokus

Францускиот сатиричен магазин Шарли Ебдо предизвика гнев во јавноста со карикатурата за земјотресот во Турција објавена на својот Твитер профил.

На карикатурата се прикажани разурнати згради со текст „Земјотрес во Турција. Нема потреба да се испраќаат тенкови“.

Оваа карикатура не е ништо друго освен срам, изјави Франсоа Бургат, политиколог од францускиот Национален центар за научни истражувања.

Поврзани новости