Шарените револуционери пред Собрание ќе го чекаат гласањето на новата влада

by fokus 22:40
22:40

Граѓани кои беа дел од Шарената револуција во 23 часот ќе се соберат пред Собрание и таму ќе го чекаат гласањето на новата влада.

До 00:00 треба да биде изгласана новата влада на чело со Зоран Заев како премиер. Ова и официјално ќе биде пад на ВМРО-ДПМНЕ во опозиција, чија власт поддржувачите на Шарената револуција ја сметаа за режим.

- Advertisements -

Поврзани новости