Шарената револуција „Илирида“ ја претвори во „Лири“

by Фокус 10:20
10:20

На споменикот на паднати борци во Жена парк кој завчера беше обоен по втор пат, вчера непознати сторители испишале „Илирида“. Но, кога шарените револуционери поминуваа низ Жена Парк, натписот го претворија во „Лири“, што на албански јазик значи слобода. Тие ги избришаа првата, и последните две букви, па „Илирида“ стана „Слобода“.

 

Фото: Радио Слободна Европа