Шарена Револуција повикува пред полициска станица Пролет

by fokus

Шарената Револуција преку ФБ ги повика своите активисти и симпатизери на протест вечерва пред полициската станица Пролет.

“При апсењето припадници на ЕБР примениле сила и насилство. Павле е уапсен во момент кога со нашите соборци сакале да прострат платно со протестна порака на јавен простор. Прогонот продолжува” наведоа од Шарената револуција на нивниот профил на социјалната мрежа Фејсбук.

Шарена Револуција бара ослободување на активистот Павле Богоевски.

Поврзани новости