Шарена револуција наместо шарена аболиција

by Фокус

„Шарена револуција наместо шарена аболиција“ и „Селективната правда е неправда“ порачаа демонстрантите кои се противат на парцијалната аболицијата на претседателот Ѓорге Иванов.

Демонстрантите тргнаа кон собранието каде ги пречека полициски кордон и ограда на улицата „Димитрие Чуповски“, со цел да се спречи фрлање со боја кон собраниската зграда.

На крајот протестот треба да заврши со таканаречен „Информативен разговор“ пред полициската станица Беко, со цел министерот за внатрешни работи Митко Чавков да може да ги праша учесниците на „Шарената револуција“ се што го интересира.

slika 1

Поврзани новости