Шаќир Фетаху е нов поглавар на ИВЗ

by Fokus 12:40
12:40

Шаќир Фетаху со 18 гласа „за“ и 3 „против“ е избран за поглавар на Исламската верска заедница, откако претходниот поглавар Сулејман Реџепи беше разрешен.

„Денес е одличен ден за сите муслимани во Република Северна Македонија, денес победи ИВЗ, денес победивме сите, човечкото и конструктивното. Од денес, имаме голема доверба и одговорност да го претставиме исламот во неговиот оригинален и традиционален дух“, рече Шаќир Фетаху, новоизбраниот претседател на ИВЗ.

Поврзани новости