Шахпанска: Недела да биде неработен ден, но со одредени исклучоци

by fokus 19:38
19:38

Министерката за труд и социјална политика Јагода Шахпаска во емисијата 24 анализа на ТВ 24 ги демантираше наводите дека претставниците на ССМ не се вклучени во собраниските комисии. Истакна дека се работи на законското решение, недела да биде неработен ден.

-Ја направивме анализата иако ни беше даден краток рок за анализа и го разгледувавме на седницата на економско социјалниот совет, со писмен допис беше испратено како до Сојузот на стопанските комори, така и до претставниците на синдикатите, на сите засегнати страни. Суштината е да се овозмои работниците да го користат правото на неделен одмор за да бидат со семејствата, но мора да има и исклучоци.“ – рече министерката.

- Advertisements -

Поврзани новости