Сериозни забелешки за работењето на Фондот за здравство

by Fokus

Фондот за здравствено осигурување потфрлил во трошењето пари на осигурениците, ова го утврди извештајот на Државниот завод за ревизија од 2021 година.

Истиот покажал многу аномалии во финансиското работење во Фондот, а ревозирите сметаат дека фондот не бил објективен во финансиските извештаи, а Заводот за ревизија се сомнева и во точноста на документите.

Ревизија ги посочила милионските суми потрошени за тестови за КОВИД и драстичниот пад на услуги кои ги оствариле здравствените установи за најголеми слабости во работењето на оваа институција.

Поврзани новости